torsdag 8. mars 2018

Uendelig med spirer og spennende tomatplanter


Etter hvert som det spirer i pottene setter jeg på en merkelapp, og setter de under vekstlyset i kjelleren. Nå har temperaturen kommet opp i ca 14 grader der. Jeg kjøpte en mynteplante til matlaging. Satte den kaldt i kjelleren fordi den holder seg mye bedre der.  Noen av myntestilkene som sto i vann noen dager og fikk fine røtter. Nå står småplantene i det lille drivhuset du ser.

Koselig med et lite enkelt syprosjekt mellom  andre syprosjekter og frøsåing. :) Nettopp ferdig med denne lille søte gotteposen. Nå ligger det dessverre bare en dusk oppi.


Kjøpte like godt 10 plantekasser. Veldig praktisk med små potter oppi, da er det enklere å så mange forskjellige frø. Et slag i hver potte. Pottene fylles med såjord og settes i vann i en iskremboks ca 10 minutter. Sprayer også overflaten litt. Har sprayflasken med vann klar og passer på at overflaten ikke tørker ut.  I stedet for å merke alle pottene til å begynne med, lager jeg en lapp som jeg taper på utsiden. I hver kasse er det plass til 16 potter, så på skjemaet er 16 ruter. Og i hver potte har jeg som oftest flere frø. Har aldri sådd så mye, og mer blir det. Sår mer etter hvert som jeg fjerner de som har spiret. Har en del frøposer igjen. 


I år har vi bestilt frø fra Solstice Farm i USA. Original Heirloom Hybrids står det på frøpakken. Fra venstre ser du Brick, Dino Egg, Pink Sunrise og Red Sunset. Spennende! :)

Tusen takk for besøk og koselige kommentarer! :) Dere inspirerer meg til å lage nye innlegg.

Lag deg en fin dag! :)
post signature

3 kommentarer:

  1. Så spennende, nå blir det vel snart vår! Ha en riktig god helg!

    SvarSlett
  2. Så spennende med alle frøene, og de nye fra USA. Jeg har aldri sett så mange planter som etter jeg begynte å følge hagebloggen din. Våren er på gang, men den må vel sloss med Kong Vinter en stund til. :-)

    SvarSlett
  3. Du har kommet langt, jeg har i hvert fall kjøpt en sekk jord i dag, håper jeg får sådd litt i løpet av uken, men tomater tror jeg får bli kjøpt som småplanter. Ha en fortsatt fin søndagskveld, hilsen Ingeborg

    SvarSlett