onsdag 10. mai 2017

Kom mai du skjønne milde ..

 

Ja ja .. dette blir ikke liggende. 
  

Sånn ser det ut i drivhuset nå. Ikke akkurat så mye sitteplass. Pottene tar jeg ut om dagen når det er litt varmere i været, og da jeg kan sitte. De fleste pottene inneholder georgineknoller. Planlegger du drivhus, bygg så stort som mulig. :) Det er veldig koselig å sitte her og så frø, og drikke kaffe/te, uansett vær.


Pelargoniaen (den er rosa i virkeligheten) klarer seg fint, bruker frostvakt, som gjør at det ikke blir kaldere enn 5 grader her inne. Her står også to blodbegere.


Et par stemorsblomster og en stuelønn gjør det litt triveligere her inne.  Kalaen har begynt å spire.


I melkekartongene, som er perpekt å så i, vokser lave solsikker. Fant noen frø utenfor Meny på Skjetten i fjor. :) Spennende! I forgrunnen vokser heliotrop. På venstre side står skabiosa, chili og tomater.


Like gøy hver gang spirene titter opp.


Har sådd erteblomster i dorullkjerner.


Her vokser rosa petunia, frø jeg fant i Botanisk hage på Kanariøyene i fjor. Foran til høyre vokser lilla prydtobakk. Og foran til venstre, bakketimian.


I alle dager . .hva er dette? Ja, jeg fant ikke skaugumbegoniaknollene, før for et par dager siden. Hadde tenkt å kaste disse lyse skuddene, men gir dem en sjanse. :) Knollene har jeg satt i andre potter, tror det skal gå bra.
  

Fint med flekklungeurten i forgrunnen.
  

Har ikke så mange tulipaner. Disse  (ja, det er to ..) har kommet lengst.


En jonsokblomst har fått plass i potta så lenge. Gleder meg til den blomstrer.


Fine farger til potta.


Litt solskinn her, i form av gule stemorsblomster. :)

Ha en god dag! :)
post signature

2 kommentarer:

  1. Du er flittig! Tenker du koser deg ekstra mye i drivhuset når det er så kaldt ute.
    Ha en fin dag!

    SvarSlett
  2. Hei. Har du sett på maken. Her regner det heldigvis, men det er kaldt. Flittig er du. Håper snart å få opp mitt, bare mannen har tid. Ønsker deg en fin dag.
    Hilsen Hanne-Lise.

    SvarSlett