søndag 21. juni 2015

Vask og ommøblering i drivhusetDet var godt å få ordnet i drivhuset. Den slappe slangeagurkplanten du ser, ble fraktet ut fra stua i går kveld. Det hjalp ikke med fullgjødsel ved hver vanning (to ganger daglig), når potta var altfor liten. Det spørs om den kommer seg, rotsystemet var veldig dårlig utviklet. Sådde tre nye frø i går.

 

Til høyre står 4 planter med rød chilipepper. De har stått i stuevinduet i liten potte, frem til nå. Det blir spennende å se om det blir noen frukter på dem. Til venstre står en tomatplante. Det er så praktisk når bakkene på drivhusbenkene, bare kan flyttes eller fjernes, etter behov.


Planter liker temperert vann. Har satt en liten plastbeholder over åpningen på vannkannene, for at ikke humler og andre insekter, skal drukne i dem.


Tomatplantene, Sungold, fikk endelig større potter! Har brukt billige 12 liters murerbøtter som jeg har kjøpt på Biltema, og borret et par hull i bunnen. Murerkarene er også billige og er fine å ha dem i. Har brukt lecakuler som drenering, ettter tips fra Helene. Hun har denne flotte tomatbloggen her. Dreneringshullene skulle egentlig ha vært laget 4 cm opp fra bunnen, på sidene, men håper det går bra allikevel.

 

Gutta sitter helst foran TV og pc, men i går fikk jeg lurt de med ut i hagen en tur. En stor haug med kvister ble kjørt i kompostkvernen, og samarbeidet gikk bra.


Denne mørke akeleien er så fin! Fikk et tips om at den heter William Guiness. I bakgrunnen vokser tusenstråle (telekia speciosa). Den har en imponerende rask og kraftig vekst.

Ha en god dag! :)
post signature

3 kommentarer:

 1. Kul att du hittade till min blogg! Så mysigt du har det i växthus och trädgård. Gott att få hjälp ibland och tonåringarna tycker nog det är gott med lite luft när de väl kommer ut.
  Ha det fint
  Anette

  SvarSlett
 2. Enig at akeleien er fin. Hva er det du kaller for tusenstråle? De store bladene minner om kjempealant eller telekia, som har gule solsikkeaktige blomster?
  Hilsen ingeborg fra fruhaldshage.blogspot.com

  SvarSlett
 3. Akeleien din ser ut som william Guiness. Den har jeg også:)

  SvarSlett