søndag 3. mai 2015

La humla suse


Jeg har bestilt en del frø til planter som humlene liker godt: Kryddersalvie, kryddertimian, rudbeckia, oksetunge, agurkurt, solsikke, løvemunn, kattehale, slyngblomkarse, anisisop, honningurt, hestemynte og oregano. Fra foreningen "La humla suse", fikk vi en pose reseda frø.


På årets hagemesse kjøpte vi et byggesett til humlebol, og dette ble resultatet. Nå er det bare å finne et egnet sted. Vil du også støtte ekstra opp om humlene, meld deg inn i "La humla suse".

Humlene er viktig for pollinering av mange planteslag og har stor økonomisk betydning. Humlebestanden har blitt mindre de siste årene. For å snu trenden bør vi sette inn tiltak. 
Med enkle midler kan vi lage kunstige bolplasser for humlene.Fint med små stemorsblomster i gamle slitte potter. Kjelen kjøpte jeg på et bruktmarked en gang. Kombinert potteskjuler og penneholder. 
Plantene heter blogbeger.

post signature

2 kommentarer:

  1. Hei Elisabeth og takk for sist! Så mange spennende frø du skal så! Det er spennende. I dag har jeg kjøpt epletre... Har ikke fått det i jorda enda, men vi har gravd ut og gjort klart.. Jeg har sådd plukksalat. Må prikle snart. Vil du ha noen? Jeg har helt sikkert mer til deg også om du vil ha. Vi må snakkes snart så kan vi bytte litt. Hagebloggen din er fin, forresten:-)

    SvarSlett
  2. Mange fine frøposer som ligger klare!
    Humlene er viktig ja...er så glad for at det er mange i hagen min...og i år syns jeg de er store.
    Fin maiuke:)

    SvarSlett