onsdag 7. juni 2017

Supert rotningsmiljø og en flott tønne


For et par uker siden satte jeg enda flere stiklinger av en overvintret blodbeger. Jeg har ikke særlig suksess med frøsåing av blodbeger, men dette går så det griner. Har brukt vanlig plantejord.


Det popper ut spirer "overalt". Legg merke til røttene som henger ned også.


Kjempegøy! Skal kjøpe blomsterjord i morgen.


En popcornmaskin vi hadde fått ble ødelagt, så jeg tenkte jeg kunne bruke toppen på den. Og det er jeg veldig glad for. Den har hull i bunnen (egentlig toppen). Bruker klar plast over, lagde et lite luftehull, ca 1 cm i diameter. Har den stående på stuebordet. Her er den bare med ut i drivhuset på grunn av fotograferingen.


Tønna er på plass!! Takk Tom! :) Det blir gøy å plante i denne! Småplanter har jeg nok av. Den er laget på sammen måten som bedkanten. 


Det er blitt skikkelig frodig og fint i bedet jeg lagde i høst, les mer om bedkanten her. Her vokser utrolig mange forskjellige planter. Jeg går og titter hver dag. I forgrunnen til høyre ser du noen forvokste asparges.


Den oransje humleblomsten er så fin. 


Jeg blir ikke lei av å se på den enslige tulipanen, som jeg har hatt med i tidligere innlegg. Den er så flott til alliumen, småhjerte, alunrot og hosta.


I den blå og svarte potta gror noe spennende. Jeg plantet noen frø for mange uker siden, og husker ikke hva jeg sådde. Mener det var noen peonfrø jeg har hatt liggende. Vet du hva det er?

Tidlig i kveld gikk jeg ut for å luke, men det var så fint fotolys, så det var mer fristende å ta noen bilder og lage et innlegg i stedet. :)Og Dotten er som vanlig med. :)

Ha en god dag! :)
post signature

4 kommentarer:

 1. Hei. Så flotte blodbeger. Så moro å få de til. Fint bed du har. En flott hjelper du har i hagen.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 2. Jeg har aldri prøvd rotningsmiddel, og ikke tatt stiklinger av blodbeger heller, men det må kanskje prøves. Ha en fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Har aldri prøvd rotningsmiddel jeg heller. Ha en fin dag, du også. Hilsen meg

   Slett
 3. Så flott at det fikk rett vei med blodbegeret, og så fint du kunne brukt lokket til den gamle popcornmaskinen veldig lurt! :) Og beddet er såå nydelig, skikkelig grønt og frodig og så fint med tønna ved siden av, skikkelig romantisk stil over det!!! :) Nyydelige blomster og veldig fint og koselig innlegg, og så søtt bilde av Dotten på slutten !! :) <3 Sommerklem fra Cathrin :)

  SvarSlett