tirsdag 19. april 2016

Kos med tusenfryd og jordbær ..


.. i nyvasket drivhus. :D 
Endelig er det ordentlig vår. Det er nok å gjøre i hagen nå, med raking, tømming av potter og blomsterkasser, fjerning av søppel og diverse. Har holdt på i hagen 1 time i dag, og følte meg flink. Det blåste og var litt surt. Hadde satt på alarmen på mobilen på 1 time. :)


Tusenfryd er så nydelig! :) Den tåler noen kuldegrader. I drivhuset har jeg satt på frostvakta, nå blir det ikke kaldere enn 5 grader.


Er spent på hvordan denne dahliaen blir. Den heter "Femkes Choice". Den er langstilket og er derfor fin til snitt. Har en del georgineknoller som jeg sådde som frø i fjor. som jeg skal sette når som helst. Til høyre står en skaugumbegonia som så smått har begynt å blomstre. Den hvite plastsaken i bakgrunnen er en posebeholder jeg har kjøpt på IKEA. Har planer om å fylle den med jord og plante petuniaplanter i hullene.


Sådde frø av tagetes og malva inne for noen få dager siden. Allerede etter to dager spirte tagetesen. :) Bruker fiberduk over, så gror det raskere. Bortsett fra noen små planter med prydtobakk inne, er dette alt jeg har foreløpig. Var uheldig å sette inn en kanna med lus, i høst, som jeg overvintret  i kjelleren. Derfor hadde jeg ikke brukt vekstlyset i kjelleren noe særlig. Men, jeg har masse frø og det gror raskt i drivhuset. :)


Fint med gule jordsekker til bordet. :)


Her står potter og diverse på rekke og rad. Under ser du hvordan jeg fikk vasket alt.


I stedet for å stå ute og fryse når bakker og potter skal vaskes, fant jeg ut at hvorfor ikke bruke badekaret. Her ble alt vasket godt i grønnsåpevann. Jeg fylte badekaret halvfullt og lot flere ting også ligge i bløt en stund.  Og i stedet for å stå bøyd, er det bare å sitte med armene lent over kanten. Langt mer behagelig! :)


Legg merke til mine to fine firfisler. De brukes til å "binde" opp klatreplanter.


Har ryddet i Humleland i dag. Det blir spennende å se hvordan det blir her i år. Vil du se hvordan det så ut i juli fjor, se her og i august, se her.

Ha en fin dag! :)
post signature

4 kommentarer:

 1. Våren er en fantastisk fin tid med fuglekvitter, humlesurr og hagearbeide, så fine tusenfryd og bilder.
  Ha fine vårdager.

  SvarSlett
 2. Jeg fikk også en times tid ute i hagen i går ettermiddag. Deilig å få ryddet opp litt. Og de fleste frøene har begynt å spire. Kanskje blir det litt utejobbing i dag også, men veldig varmt er det ikke.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. Så fine tusenfryd! En får gjort mye på en time, skal ut å jobbe litt jeg også i dag. Sol og 9 pluss her i dag, med litt kald trekk fra nord! Ha en fin dag!

  SvarSlett
 4. Så koselig med duk med jordbær og tusenfryd på bordet. Tenker det var nøye planlagt at jordsekkene skulle passe til det gule bordet. hihi... ;-) Her kjøres det stil! :-D Gleder meg til å følge med i blomstereventyret ditt i år også. :-)

  SvarSlett