tirsdag 15. september 2015

Solskinnsbilder en gråværsdag


En reveamarant gjør seg godt til rosa petunia.
Jeg hadde visst noen amarantfrø i en pose med blandingsfrø.
I dag er det skikkelig høstvær. Mørkt, grått og trist. Det regner og blåser. Da er det koselig å se på bilder tatt på bedre dager.


En dagpåfugløye i "åkeren" av anisisop (agastache foeniculum). Anisisop toppet jeg en gang, men neste år skal jeg toppe den flere ganger for å få en mer buskaktig vekst.


Her sitter også dagpåfugløyen på en tusenstråle (telekia speciosa). 
Spesielt humlene er ville etter disse blomstene.


En høy georgine, sådd fra frø, titter opp over taket på drivhuset.


Jeg fikk lyst til å vise dere hvor superpopulær blåhoved (gilia capitata) er blant sommerfugler. Her ser du både en admiral, en dagpåfugløye og en tistelsommerfugl. Det røde spannet du ser foran drivhuset måtte jeg klippe opp for å få ut en forvokst kanna. ;)

Ha en fin dag! :)
post signature

5 kommentarer:

 1. Flotte solskinnbilder! Koselige å se på når det er grått og vått ute, sånn som i dag :) Ha en fin uke :)

  SvarSlett
 2. Ååh, dette var bilder som varmet på en våt og mørk høstdag. Nydelig blomstring. Jeg sådde Anisisopp for første gang i år. Den ble jo så fin. Humlemagnet:) Lurt tips å toppe den. Prøver det neste år. Har du erfaring med om den sår seg selv eller må man ta tak selv neste år?
  Ha en fin kveld.
  Jannicke

  SvarSlett
 3. Flotte bilder av blomster og sommerfugler en solskinsdag Ja, det er kjekt å kunne ta fram bilder, for å minnes de gode dagene i livet, og alt det vakre rundt oss, :-)

  SvarSlett
 4. Så fine kombinasjoner i det siste bildet, og sommerfuglene er nesten som blomster de også.

  SvarSlett
 5. Those images were real LOVELY! :) Amazingly gorgeous the first image, so beautiful that the pink flower hanging this way. :) And the image of the butterfly on the yellow flowers, simply gorgeous. :) And the orange flower that looks up from "the green", aww so sweet! and the second image with the butterfly as well, yes all was very beautiful <3 Cathrin :)

  SvarSlett