tirsdag 29. september 2015

Kjøkkenhagen ..


.. ble ikke helt vellykket. I dag har jeg fjernet omtrent alle plantene. Har lært at det er viktig å tynne ut, og at det er viktig med mer sol her. Må nok fjerne en stor balsampoppel som skygger mye for sola. Det er også en fordel å ha to pallekarmer oppå hverandre, for å hindre småsnegler i å forsyne seg. Sparer på lokkene til hermetikkbokser. Boksåpneren jeg bruker, skjærer lokkene slik at de blir veldig skarpe.  Har tenkte å feste de på toppen og bøye kanten på hver side slik at ingen skader seg. Dette skal nok holde sneglene unna. :)


Jeg sådde en haug med planter som kunne sås nå i september. Har laget en huskeliste til meg selv her. En god følelse å kunne kaste mange gamle frøposer, noen nyere også. Tenkte først å så i rader, men den planen droppet jeg fort.. Strødde bare frø utover og hadde over litt jord på de fleste. Sådde i grupper fra venstre og nedover  osv. på den måten fikk jeg sådd mange flere frø. I stedet for å markere hvor jeg har sådd i karmene hva, har jeg tegnet det på et A4 ark. Det blir spennende til våren, og se hvor mye som spirer. :)


Rosa og blå ageratum (blåkorg) er fortsatt frodig.


Kornblomsten med sin intense blåfarge.


Jeg la en tomatplante (sungold) i bakken med sideskudd opp, og det ble raskt nye planter. Hang noen opp til modning på kjøkkenet.


Hjertesalaten sto altfor tett. For at den skal bli fin og sprø må den visst ha mye sol.


Nepene gikk det ikke så verst med. :)


Den digre prydtobakken (Only the lonely) skal jeg i hvert fall så neste år også.


Gressløken står igjen i pallekarmen, en lange "remse" gulltvetann og noen andre småplanter.


Synes denne spesielle tagetesen var fin til den røde mursteinen. Flotte høstfarger. :)


Ha en fortsatt fin høst! :)
post signature

4 kommentarer:

 1. Jeg gjorde den feilen i kjøkkenhagen, at jeg sådde dill i forkant av kassen. Noe som førte til at urtene bak fikk for lite sol ,og måtte flyttes. Men man lærer av sine feil, så det blir ikke gjort en gang til =D Flott prydtobakk og tagetes! Ha en fin høstdag :)

  SvarSlett
 2. Spennende kjøkkenhage syns jeg. Utrolig fin tagetes, hvilken er det? Flott prydtobakk også, har aldri sett denne høye typen. Mine neper ble det ingenting av i år, de ser flotte ut.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 3. So nice you've done it in the garden my dear beloved mom, lovely! You've always had green fingers, that's for sure! <3 :) Cathrin

  SvarSlett
 4. So nice you've done it in the garden my dear beloved mom, lovely! You've always had green fingers, that's for sure! <3 :) Cathrin

  SvarSlett