torsdag 20. juli 2017

Oppgradering av kjøkkenhagen


Jeg er kjempefornøyd med de to kassene Odin har laget! :) De er malt i samme farge som på huset, Sandbanke. Ikke så varig farge, men får bare spyle dem litt inni mellom. 
Vil du se hvordan kjøkkenhagen så ut før, se her.Når skolengården er nærmeste nabo, er det koselig å ha noen blomster som pynter opp mot gjerdet. Det har vært noen elever som har bemerket at vi har en del blomster.  Har plantet en solsikke i venstre hjørne, noen malva mot gjerdet. Av grønnsaker er forskjellige salattyper og reddiker. Satt også ned masse forskjellige småplanter, da jeg fikk dårlig tid før ferien.
  

Disse flotte tagetesene har jeg fått av Ingeborg, som har hagebloggen Fru Halds hage
Typen heter Tangerine Gem.Første ukene brukte jeg fiberduk over denne kassen. Kjøpte bøylene på Biltema. De er egentlig beregnet til pallekarmer, men det var helt greit å bare stikke dem ned i jorda. Fiberduken bare "klistret" seg til treverket som en borrelås. Veldig kjekt. Så koselig å bare gå ut å hente litt salat.


Har ikke helt funnet ut hvordan jeg skal ha det her.  Synes det er fint å ha småkvist fra kompostkvernen som dekke på bakken. Da blir det ikke så mye sølesprut på kassene heller.


Skal sette noen av pottene litt lengre unna slik at det blir bedre plass.
 Kanskje jeg skal ha et lite bord og et par stoler? Nå blir det bare kos å planlegge resten.


Herlig å sitte her, og flytte stolen etter sola. Det er flere som liker seg her. :) 
Knærne mine er heldigvis litt brunere enn på bildet, har vært to uker på Kanariøyene. Det var en kjempefin tur med gutta mine, Odin og Odd. Vi besøkte datteren min Cathrin. Det var godt å komme hjem og være ferdig med flyturene ...   Og så spennende å se alt som har grodd i hagen. :)

------------


I utgangspunktet lagde Odin en diger plantekasse, etter mine mål. Bredde: 93 cm, høyde: 67 cm og lengde 178 cm.   Har et annet bilde av den også, se herFør delingen måtte noen bord på plass.


Det var litt jobb å få saget rundt hele, særlig med en haug av mygg flaksende rundt. Jeg slo bort en del av dem mens han jobbet.


Ha en god dag! :)
post signature

4 kommentarer:

 1. Hei Elisabeth. Skal si Odin er flink til å snekre. Alltid godt å komme hjem når en har vært borte. Fortsatt fin kveld til deg.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
  Svar
  1. Hei Hanne-Lise. Takk for det! Ha en fin kveld, du også.

   Slett
 2. Flotte plantekasser, og frodige planter også. Takk igjen for plantene jeg fikk, de ble satt i et bed og så får jeg håpe de kommer seg.
  Ha en fin kveld, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
  Svar
  1. Takk! :) Så bra plantene kom frem! Bare hyggelig. Håper de overlever. Ha en fin kveld, du også.

   Slett