mandag 15. mai 2017

Forventninger i maiDet ble stemorsblomster her i år også. Tryggest å plante disse så tidlig. 
Koselig å pynte opp til 17. mai. De fikk ordentlig blomsterjord, så håper de vokser fort og trives her.


Fullers teasel spirer. Tror det er en slags kardeborre. Spennende å prøve noe nytt.


I denne saken har jeg sådd høye solsikker. Den første spirer nå. Her er det ingen mulighet for at røttene filtrerer seg inn i hverandre. I fjor sådd jeg mange i en stor potte, og det var ikke enkelt å få de fra hverandre.
  

Dotten ser ut som en ugle her, En kattugle. :) 
En selje som vokser ved dammen, delte seg etter det kraftige snøfallet 11. mai.


Nok til en middag? Aspargesen har vokst her i flere år. I fjor lot jeg de bare vokse. Den har et veldig dekorativt bladverk, se her.


Rød bispelue har vakre små blomster. Den har hengende blomster, holder dem opp her for anledningen.


Her prøver jeg å lage en ny plante av en alpeklematis. Jeg klippet av bunnen og toppen på en liten flaske, klippet opp på langs og stakk et hull på hver side oppe og nede. Plasserte klematisen forsiktig inni og fylte opp med jord. Stripset igjen bunnen og toppen, Stripset den også rundt treverket du ser. Vannet godt, så får vi se hvordan det går. Tenkte etterpå at jeg kanskje skulle ha skrapet opp et lite område på stengelen først.


Ha en god dag! :) 
post signature

4 kommentarer:

 1. Spennende med den alpeklematisen. Kanskje jeg skal prøve det med montanaen min. Jeg kom i skade for å klippe av en grein av piluen, så de har jeg satt i potter, men om det går vet jeg ikke. Ha en fortsatt fin dag, hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 2. Hei. Det blir moro å se om du får til alpeclematis. Koselig å pynte litt til 17 mai. Her blir visst dårlig vær. For håpe for barnas del at det ikke stemmer. Ønsker deg en fin dag.
  Hilsen Hanne-Lise.

  SvarSlett
 3. Så kjekt å se alt du steller med, og at blomstene vil trives og vokse seg store og flotte er jeg ikke i tvil om. Artig og søt den røde bispelue blomster. Koselig bilde av ugle dotten. Ha en fin 17. mai! :-)

  SvarSlett
 4. For et koselig innlegg!! :)
  Maiklem fra Cathrin :)

  SvarSlett