lørdag 17. september 2016

Blomsterhagen på Abildsø


I dag var jeg på dyrkingskurs for hageeiere på Abildsø. Et kjempeinspirerende og veldig koselig kurs i flotte omgivelser! En drømmedag! :D Har lenge hatt lyst til å dra dit. Se lenke til kurset her


Det var et strålende vær hele dagen. Åkerbutikken er det lille huset nederst til høyre. Her selges det noen blomster, planter og bøker med mer.  På åkeren vokser rader med flotte snittblomster, blant annet georginer, solhatt, asters, revebjeller, løvemunn, scabiosa, zinnia, pyntekorg, solsikker, klaseormedrue, mynter og revehale.


Her inne, en enorm plantetunnel, ble en del av kurset holdt, resten i blomsteråkeren. Her ser du zinnia så langt øyet kan se. Kurset varte i flere timer. Jeg noterte flittig det meste som ble sagt, mange nyttige dyrkingstips. Vi ble servert en deilig vegatarisk lunsj, kaffe/te og noget attåt. :) Kjempegodt! 


Dyktige kursleder Anja legger ut blomstene hun har plukket.


Buketten lages i spiralform.


Siste finishen.


Den ferdig buketten (sett fra den andre siden).  Nydelig! :)


Jeg valgte blomster i høstfarger, og ble veldig fornøyd med buketten jeg lagde. :) Vi kunne plukke så mange blomster vi ønsket, ser at jeg kanskje kunne å plukket noen flere. 
Skal snart lage en bukett med blomster fra hagen. Gleder meg! :D

Ha en fin dag! :)
post signature

2 kommentarer:

  1. Så spennende kurs! Man kan aldri lære for mye om dyrking i hagen:)Ha en fin søndag, og en flott ny uke!

    SvarSlett
  2. Høres ut som et spennende kurs, vi får besøk fra blomsterhagen i hagelaget nå i oktober, gleder meg. Ha en fortsatt fin dag,
    hilsen Ingeborg

    SvarSlett