torsdag 2. juni 2016

Kjempegeorginer og litt av hvert


Heldigvis hadde alle plantene overlevd, med god hjelp, da jeg var på ferie på Kanariøyene. Det var spennende å se i drivhuset og i hagen da jeg kom hjem. Georginene som du ser innerst, hadde vokst enormt. :) Har begynt å plante ut i hagen nå. I den store svarte potta til høyre vokser en kjempeverbena. Jeg kjøpte den i fjor og satt den i kjelleren i høst. Den fikk litt vann i løpet av vinteren. Jeg trodde den var vissen i våres, men tenkte jeg fikk gi den et forsøk. Veldig gøy da den våknet til liv. :)


Oksetungen (Anchusa officinalis) jeg sådde i fjor har fått et anderledes og kraftigere bladverk.


Anisisop og hestemynte har også vokst mye allerede. Disse og oksetunge vokser i skråningen jeg har kalt humleland.


I vaskekummen i år har jeg satt to oljeplanter  (Ricinus communis). De blir ganske høye. Rundt dem har jeg satt noen små planter prydtobakk som får lilla blomster. I hjørnene og på midten står hvite stemorsblomster. Da jeg var på kirkegåren for et par dager siden hadde noen kastet dem i søpla. De så litt forkomne ut, men etter å ha fått litt vann rettet de seg opp. Ellers rundt kanten har jeg satt planter av "hvite" ringblomster Snow princess (Calendula). Det er første året jeg har disse, blir spennende å se blomstene. En fiberduk henger over som beskyttelse for den skarpe solen noen dager.


Den mørkelilla blomsten på kalaen har begynt å komme opp. Se bilder fra i fjor her.


Rød jonsokblom (Silene dioica) er en flerårig plante (staude) av smelleslekta (Silene) i nellikfamilien som varierer i høyde fra 25 til 70 cm. Planten er lett kjennelig på de sterkt rød-rosa blomstene og blomsterbegeret med hårete stengel og motsatte, lansettformede blad. Blomstene kan også være hvite. Den blir også kalt sankthansblomst.


Denne potta pynter opp et skyggefullt sted ved inngangsdøra.

Ha en god dag! :)
post signature

3 kommentarer:

 1. Du har mye spennende på gang. Jeg går og teller på knappene om jeg skal våge å plante et par georginer ut i bedet, pleier å ha dem i krukker, det er så utrolig mye oransjeskogsnegl her i år. Ha en fin dag.
  Hilsen Ingeborg

  SvarSlett
 2. kjempe koselig innlegg og så koselig å se, her var det litt av hvert å se på :D Så masse fine planter og blomster <3 og så rørende at du reddet de hvite stemorsblomstene fra søpla og at de nå har det fint <3 min skjønne hagemamma <3 Grønne fingre livet ut <3 <3

  SvarSlett
 3. Kjekt å se innom deg igjen, og spennende med alle de forskjellige blomstene du steller med. Store Georginer hadde alltid mormoren min så mange av.
  Takk for hjelp til det norske navnet på "Gul lerkespole". Så har jeg lært et nytt navn i år også. :-) Ha fine sommerdager og kos deg masse. :-)

  SvarSlett